Gå videre til innholdet

2 års kvalitetsgaranti

🚚 Gratis frakt på ordre over 699,-

↩️ 90 Dagers åpent kjøp

📦 1 - 4 Virkedagers levering

Kontakt oss

Det perfekte soveromsmiljøet for bedre søvn.

Har du noen gang lurt på hvorfor nettene dine er urolige og du sliter med å sove, til tross for din beste innsats for å få en god natts søvn? Svaret for mange kan nemlig være ditt eget soverom. Å forvandle soverommet ditt til et tilfluktssted for hvile og avslapning kan gjøre en verden av forskjell i kvaliteten på søvnen din. Søvn er kjempeviktig for god helse og generelt velvære, og vi ønsker derfor i denne artikkelen å utforske noen praktiske tips for å designe et søvnvennlig soverom.

 

Det perfekte soverommet

 

1. Fiks belysningen:

 

Tips: Velg varme, svake lys

Nøkkelen til et søvnvennlig soverom starter med belysning. Sterke lys på kvelden kan forstyrre kroppens naturlige døgnrytme. Ved å utsette seg for sterke lys på kvelden, vil kroppen “våkne opp” istedenfor å gjøre seg klar til søvn. Det er derfor viktig å velge varm og dempet belysning for å skape en koselig og beroligende atmosfære. Vurder å bruke nattbordslamper med justerbare innstillinger for å kontrollere lysintensiteten, og unngå vanlige taklys som ofte er mye sterkere. 


Ekstra tips: Svake lys er essensielt for å gjøre kroppen klar for søvn på kvelden, på andre siden gjelder det motsatte på morningen. Det kan vært svært hjelpsomt å utsette seg for sterke lys på morgen, helt sollys (utelys). Ved å gå ut og få sterkt lys fra solen i øynene (ikke se direkte i solen selvfølgelig), vil kroppen våkne opp slik den er ment samtidig som man stiller inn døgnrytmen ved å signalisere til kroppen at det er morgen og dermed på tide å våkne. Dette vil drastisk hjelpe med å sovne igjen på kvelden.

 

Varm og svak belysning i soverom


2. Velg riktig sengetøy:

 

  Tips: Invester i komfortabelt sengetøy

  Sengetøyet ditt spiller en avgjørende rolle for søvnkvaliteten din. Invester i en komfortabel madrass og puter som støtter din foretrukne sovestilling. Velg pustende og naturlige stoffer for sengetøyet ditt, som bomull eller lin, for å hjelpe til med å regulere kroppstemperaturen om natten. 


  Ekstra tips: Dersom du sover på siden, kan det være svært hjelpsomt å sove med en pute mellom knærne. Dette vil sørge for at kroppen er i en ideell posisjon som ikke belaster korsryggen og hoftene. Det som ofte skjer når man sover på siden, er at kneet sklir fremover, noe som setter hoftene og korsryggen i en unaturlig og belastende posisjon. En pute mellom knærne fikser dette problemet og gjør en sidevendt soveposisjon mye mer komfortabel i tillegg. Ønsker du å ta det et steg videre, kan du vurdere å investere i en ortopedisk knepute spesielt designet for bruk mellom knærne. 

   

  Komfortabel og deilig seng for god søvn

   

  3. Reduser bruk av elektroniske enheter:


   Tips: Opprett en teknologifri sone

   Elektronikk sender ut blått lys som kan forstyrre kroppens produksjon av melatonin, et hormon som er ansvarlig for søvn. Gjør soverommet ditt til en teknologifri sone ved å holde telefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner unna rekkevidde minst en time før leggetid. Vurder å lese en fysisk bok eller trene avslappingsteknikker i stedet.


   Ekstra tips: Ta i bruk blålys-blokkerende briller. Disse brillene vil blokkere ut blålys fra elektroniske enheter, noe som kan hjelpe med å redusere belastningen på øynene samt hjelpe med søvn. Om du absolutt ønsker å bruke elektroniske enheter før sengetid, er slike briller en livredder. 


   Kvinner som leser bok før søvn

   4. Rydd opp:

    

   Tips: Hold soverommet ryddig

   Et soverom uten rot kan bidra til et fredelig sinn. Fjern unødvendige gjenstander og organiser soverommet ditt for å skape et ryddig miljø. Et ryddig rom kan fremme en følelse av orden og avslapning, og hjelpe deg med å slappe av før leggetid.

    

   Ryddig soverom

    


   5. Finn den perfekte temperaturen:

    

    Tips: Hold det kjølig

    Den ideelle soveromstemperaturen for søvn er rundt 15-20 °C. Juster termostaten eller bruk sengetøy som lar deg regulere kroppstemperaturen. Kaldere temperaturer signaliserer til kroppen din at det er på tide å sove, noe som fremmer en mer avslappende natt. Du har sikkert opplevd noe lignende før: På sommeren eller på ferie til varmere strøk kan det være ekstremt vanskelig å sove, da man nærmest ligger og svetter fordi det er så varmt.


    Ekstra tips: Det har nylig kommet en rekke produkter for markedet som lar deg justere temperaturen på madrassen din, eller andre enheter som blåser kald luft i madrassen din. Om du ønsker å ta temperaturkontroll i soverommet til et nytt nivå, kan du sjekke ut slike produkter også. 

     

    Kaldt og kjølig soverom

     


    6. Fargevalg:

      

     Tips: Velg beroligende fargetoner

     Farger kan påvirke humør og ro. Velg beroligende og nøytrale toner som myke blåtoner, grønnfarger eller jordfarger for å skape en beroligende atmosfære. Unngå livlige eller stimulerende farger som kan forstyrre søvnmiljøet ditt.

      

     Soverom med beroligende farger

      

     7. Hold soverommet så mørkt som mulig:

      

      Tips: Blokker lyset ute (og inne)

      Gatelys eller tidlig morgensol kan forstyrre søvnen din. Det mest optimale for god søvn er å holde soverommet så mørkt som mulig. Du kan oppnå 100% mørke på en rekke måter. Den enkleste er å investere i 100% lystette gardiner som er laget for å blokkere alt lys. Et alternativ til slike gardiner, kan være å teipe opp sorte søppelsekker over vinduene (dette vil se ganske rart ut, men gjør jobben). 100% mørke i soverommet vil ikke bare hjelpe deg med å sovne lettere, men vil også forbedre søvnkvaliteten. 


      Ekstra tips: Slå av alle lys i selve soverommet også. Elektroniske enheter som pc-er, tv-er, skjøteledning og lignende, har ofte små lys som kan være forstyrrende. Prøv å koble disse ut av strømmen for å slå av lyset før søvn. Det samme gjelder lys som kan komme inn under døren til rommet. Sørg derfor for å slå av lysene i gangen/rommet som leder inn til soverommet ditt. 

       Mørkt soverom for bedre søvn

      (bilde er kun for å illustrere et mørkt soverom, dette er for mye lys for et perfekt soverom. Ideelt sett bør det være 100% mørkt og helt sort)
      g

      Ved å implementere disse praktiske tipsene kan du forvandle soverommet ditt til et søvnvennlig rom som vil hjelpe deg med å sovne fortere, og sove bedre. Det kan ta litt tid å finne en perfekt løsning som passer deg best. Eksperimenter derfor rundt, og finn det som passer deg. Om du ikke vet hvor du skal begynne, er fokus på lys det beste stedet å starte. Hold lysene i soverommet så dimmet og svake du kan, og sørg for at null lys slipper inn i rommet under søvn. Ønsker du enda flere tips for bedre søvn, kan du sjekke ut vår artikkel om 12 vitenskapelige tips for bedre søvn her.


      Med det sagt, ønsker vi deg masse lykke til på reisen mot et søvnvennlig soverom og en kjempegod natts søvn!

      Gratis frakt og retur

      Vi tilbyr gratis frakt på ordre over 699,- kr, og gratis retur på alle bestillinger!

      Åpent kjøp i 90 dager

      Prøv i 90 dager, er du ikke fornøyd får du pengene tilbake.

      Sikker betaling

      Vi tilbyr betalinger med blant annet Vipps, Klarna, Visa og Apple Pay.

      Personlig service

      Dersom du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt. Vi svarer på alt!