Gå videre til innholdet

2 års kvalitetsgaranti

🚚 Gratis frakt på ordre over 699,-

↩️ 90 Dagers åpent kjøp

📦 1 - 4 Virkedagers levering

Kontakt oss

Kan traksjonsbehandling være løsningen for smerter i ryggen?

Hva er spinal trekkraft?

 

Spinal trekkraft er en form for dekompresjonsterapi som avlaster trykk og spenning i ryggraden. Behandlingen kan gjøres manuelt, mekanisk eller hjemme.


Traksjonsbehandling brukes til å behandle diskusprolaps, isjias, degenerativ skivesykdom, klemte nerver og en rekke andre ryggsykdommer.

 

Man som sliter med smerter i ryggen på grunn av prolaps

 

Hvordan fungerer spinal trekkraft?

 

Spinal trekkraft strekker ryggraden for å fjerne trykket fra komprimerte skiver. Dette retter opp ryggraden og justerer den til sin naturlige posisjon. En god kroppsholdning, vil da hjelper med å lette trykket på ryggraden. 


I tillegg til dette vil traksjonen hjelpe med å avlaste trykket fra irriterte, hernierte, bulende mellomvirvelskiver og i tilfeller med irritert nerverot som ved prolaps. Dette gjør at de irriterte skivene får rikelig med vann, oksygen og næringsstoffer som trengs for en rask helbredelse.

 

Spinal trekkraft som brukes for å redusere smerter i ryggen og korsryggsmerter som ved prolaps og isjias

 

 

Hvem kan dra nytte av traksjonsbehandling?


Personer med smerter i ryggen og problemer med ryggraden kan oppleve store fordeler med denne terapien på grunn av traksjonens evne til å redusere trykk på overbelastet ryggradstruktur. Det er mest brukt til å behandle:


  • prolaps
  • beinsporer
  • degenerativ skivesykdom
  • facetsyndrom
  • isjias
  • spinal stenose
  • klemte nerver

 

Mann med smerter i korsryggen som kommer av klemte nerver og overbelastet ryggrad
l

 

Hva er bivirkningene av spinal trekkraft?


Spinal trekkraft kan noen ganger forårsake smerte som er verre enn den opprinnelige tilstanden dersom det blir brukt ved noen tilstander. De med osteoporose og visse typer kreft bør ikke bruke dekompresjonsterapi.Hvordan administreres traksjonsbehandling?

 

Dekompresjonsterapi kan administreres manuelt, mekanisk eller hjemme, avhengig av dine behov.Manuelt trekk i ryggraden

Ved manuell dekompresjonsterapi bruker en fysioterapaut hendene sine for å dekomprimere ryggen. De bruker manuell kraft på ledd og muskler for å utvide mellomrommene mellom ryggvirvlene for å skape avlastning. 

 

Manuell traksjonsbehandling mot smerter i korsryggen etter prolaps
k

Mekanisk spinal trekkraft

Ved mekanisk spinal trekkraft vil du ligge på et bord som har spesialverktøy for å strekke ryggraden. En fysioterapeut vil feste en rekke tau, stropper og trinser til kroppen din for å mekanisk avlaste trykket på ryggraden.

 

Mekanisk traksjonsbehandling mot smerter i korsryggen
k

 

Dekompresjonsterapi hjemme

Det finnes en rekke produkter som er laget for å få fordelene av spinal trekkraft hjemme. Ved bruk av en såkalt “inversion table” kan du oppnå dekompresjons av ryggraden ved å ligge på et bord som vippes opp ned for å avlaste ryggen. Disse kan være dyre og litt kronglete å bruke. 


Dersom du vil prøve ut dekompresjonsterapi hjemme, anbefaler vi å teste ut Dekompresjonsbelte. Dette er et belte som er laget for å ta i bruk traksjonsbehandling på en enkel og effektiv måte, når du trenger det.

 

Ryggbelte for smerter i ryggen og korsryggsmerter
k

 

Hva er fordelene med spinal trekkraft?


Traksjonsbehandling er en ikke-kirurgisk og naturlig måte å lindre smerter i ryggen og korrigere problemer i ryggraden på. Selv om det kan ha noen få potensielle bivirkninger dersom det blir brukt av feil personer, vil spinal trekkraft tilby lindring av ryggsmerter for de aller fleste.Hva er resultatene av spinal trekkraft


Resultatene av dekompresjonsterapi inkluderer smertelindring, riktig spinal justering og dekomprimerte ledd. Spinal trekkraft strekker musklene og beinene i ryggen for å bekjempe overbelastning og trykk. Under de rette omstendighetene kan dette forbedre måten du beveger deg på og drastisk redusere eventuelle smerter i ryggen.

 

Kvinne uten smerter i ryggen

 

Oppsummering


Veldig mange opplever stor suksess ved å ta i bruk spinal trekkraft og traksjonsbehandling for å lindre ryggsmerter. Behandlingen reduserer smerter og gjør kroppen mer i stand til å helbrede seg selv. Noen mennesker trenger bare dekompresjonsterapi i en kort periode, andre trenger å bruke det i lengere perioder. Alt i alt er spinal trekkraft helt naturlig og kjempegod alternativ løsning for smerter i ryggen.

 

Ingen smerter i korsryggen

Gratis frakt og retur

Vi tilbyr gratis frakt på ordre over 699,- kr, og gratis retur på alle bestillinger!

Åpent kjøp i 90 dager

Prøv i 90 dager, er du ikke fornøyd får du pengene tilbake.

Sikker betaling

Vi tilbyr betalinger med blant annet Vipps, Klarna, Visa og Apple Pay.

Personlig service

Dersom du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt. Vi svarer på alt!