Gå videre til innholdet

2 års kvalitetsgaranti

🚚 Gratis frakt på ordre over 699,-

↩️ 90 Dagers åpent kjøp

📦 1 - 4 Virkedagers levering

Kontakt oss

Søvnhygiene: Hva det er og hvorfor det er viktig 😴

Dårlig søvn er et problem mange sliter med, og det kan påvirke både fysisk og mental helse negativt. God søvnhygiene, som handler om å etablere sunne søvnvaner og et miljø som fremmer god søvn, kan være nøkkelen til å overvinne søvnproblemer. I dette blogginnlegget skal vi utforske hva søvnhygiene er, hvorfor det er viktig, og hvordan du kan forbedre dine egne søvnvaner for å få en bedre natts søvn.

Hva er søvnhygiene? 🤔

Søvnhygiene refererer til de vanene og praksisene som bidrar til en god natts søvn. Dette inkluderer både atferd og miljøfaktorer som kan fremme eller forstyrre søvnen. God søvnhygiene er viktig fordi den kan hjelpe med å forbedre søvnkvaliteten, noe som igjen har positive effekter på både fysisk og mental helse.

Hvorfor er søvnhygiene viktig?

God søvnhygiene kan være en effektiv behandling av søvnproblemer. Ved å etablere sunne søvnvaner kan du forbedre søvnkvaliteten, redusere tiden det tar å sovne, og minimere antall ganger du våkner i løpet av natten. Dette kan føre til bedre humør, økt energi, og generelt bedre helse.

Healthy young woman dressing nightie lying on bed in bedroom

Grunnleggende prinsipper for god søvnhygiene 🥱

 1. Regelmessig søvnplan
  Det er viktig å legge seg og stå opp til samme tid hver dag, selv i helgene. Dette hjelper med å regulere kroppens indre klokke og kan forbedre søvnkvaliteten over tid.
 2. Skap en avslappende søvnrutine
  Innarbeid avslappende aktiviteter i rutinen din før sengetid, som lesing, meditasjon eller et varmt bad. Dette signaliserer til kroppen at det er på tide å roe ned og forberede seg på søvn. 

Søvnvennlig miljø 🛌

 1. Optimal temperatur på soverommet
  Hold soverommet kjølig, helst mellom 16-19 grader Celsius. En komfortabel temperatur kan bidra til en bedre natts søvn.
 2. Reduksjon av lys og støy
  Bruk mørke gardiner for å blokkere lys og vurder å bruke ørepropper for å redusere støy. Et mørkt og stille soverom kan hjelpe deg med å sovne raskere og sove bedre gjennom natten.
 3. Komfortabel pute
  Invester i en god pute som støtter kroppen din riktig. En komfortabel pute kan gjøre en stor forskjell for søvnkvaliteten din. Du sover tross alt 1/3 del av livet ditt. Vi anbefaler den mye omtalte Justerbare Soveputen til dette 💡

3D rendering of cozy bed illuminated by lamp. The bed flying over fluffy clouds at night stock photo

Begrensning av stimulerende aktiviteter før sengetid 🤳

 1. Unngå koffein og alkohol
  Koffein og alkohol kan forstyrre søvnen. Prøv å unngå koffeinholdige drikker og alkohol minst fire til seks timer før sengetid.
 2. Reduksjon av skjermtid
  Skjermtid før sengetid kan påvirke søvnen negativt på grunn av det blå lyset som skjermene avgir. Prøv å unngå bruk av elektroniske enheter som telefoner, nettbrett og datamaskiner minst en time før sengetid.

Regelmessig fysisk aktivitet 🏃‍♀️

Regelmessig trening kan forbedre søvnkvaliteten, men unngå intens trening rett før sengetid, da dette kan gjøre det vanskeligere å sovne. Prøv å fullføre treningsøkten minst tre timer før leggetid.

Kosthold og søvn 🥦

Et balansert kosthold er viktig for god søvn. Unngå store måltider rett før sengetid, men en lett snack som inneholder tryptofan, som melk eller banan, kan hjelpe deg å sovne.

Håndtering av stress og angst 😰

Stress og angst kan forstyrre søvnen. Prøv teknikker som meditasjon, dyp pusting eller yoga for å redusere stressnivået før sengetid. Å etablere en avslappende rutine kan hjelpe deg med å sovne raskere og sove bedre gjennom natten.

Sleepless woman suffering from insomnia, sleep apnea or stress. Tired and exhausted lady. Headache or migraine. Awake in the middle of the night. Frustrated person with problem. Alarm clock. stock photo

Oppsummering 🧠

God søvnhygiene er avgjørende for å forbedre søvnkvaliteten og bekjempe dårlig søvn. Ved å følge de foreslåtte endringene i daglige rutiner kan du etablere sunne søvnvaner som fremmer bedre søvn. Prøv å implementere disse tipsene og opplev forskjellen det kan gjøre for din søvn og generelle velvære.

Gratis frakt og retur

Vi tilbyr gratis frakt på ordre over 699,- kr, og gratis retur på alle bestillinger!

Åpent kjøp i 90 dager

Prøv i 90 dager, er du ikke fornøyd får du pengene tilbake.

Sikker betaling

Vi tilbyr betalinger med blant annet Vipps, Klarna, Visa og Apple Pay.

Personlig service

Dersom du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt. Vi svarer på alt!