Gå videre til innholdet

90 dagers åpent kjøp

🚚 Gratis frakt på ordre over 699,-

Kontakt oss

Cervikal trekkraft for nakkesmerter

Hva er cervikal trekkraft?


Trekk i ryggraden, kjent som cervikal trekkraft, er en populær behandling for nakkesmerter og relaterte skader. Cervikal trekkraft går ut på å trekke hodet bort fra nakken for å skape ekspansjon og eliminere kompresjon. Det anses å være en alternativ behandling for nakkesmerter, som hjelper folk å unngå behovet for medisiner eller operasjoner. Det kan brukes som en del av en fysioterapibehandling eller alene hjemme.


Ved cervikal trekkraft strekkes nakken lett ut for å redusere trykket på ryggraden ved å trekke eller skille ryggvirvlene. Det sies å være både svært effektivt og hurtigvirkende. Les videre for å lære mer om denne teknikken og hvordan den kan være til nytte for deg.

 

Animert figur som demonstrerer nakkesmerter

 

 

Fordeler med cervikal trekkraft


Cervical trekkraft-enheter behandler forskjellige typer og årsaker til nakkesmerter, spenninger og tetthet. Cervikal trekkraft hjelper til med å slappe av musklene, noe som kan lindre smerte og stivhet betydelig samtidig som det øker fleksibiliteten i nakken. Det brukes også til å behandle og flate ut svulmende eller hernierte disker. Det kan lindre smerter fra ledd, forstuinger og spasmer. Det brukes også til å behandle nakkeskader, klemte nerver og cervikal spondylose.


Cervikal trekkraft fungerer ved å strekke ut ryggvirvlene og musklene for å lindre på trykk og spenning. Ved å skape rom mellom ryggvirvlene, vil komprimerte skiver få pusterom og musklene vil kunne slappe av. Dette vil redusere stivhet og smerter i nakken.


Disse forbedringene kan føre til forbedret mobilitet, bevegelsesområde og kroppsholdning. Dette vil tillate deg å utføre dine daglige aktiviteter uten vondt i nakken.


En metaanalyse fra 2017 (1) av studier analyserte effektiviteten av cervikal trekkraft for å lindre nakkesmerter. Denne rapporten fant at behandlingen betydelig reduserte nakkesmerter umiddelbart etter behandling. 

Kvinne med nakkesmerter, og samme kvinne uten vondt i nakken

Hvordan det gjøres


Det er flere måter å utføre cervikal trekkraft på, enten med en fysioterapeut eller på egen hånd hjemme. Fysioterapeuten din kan hjelpe deg med å bestemme den beste metoden som passer dine behov.


Fysioterapeuten din kan anbefale at du kjøper utstyr for cervikal trekkraft for bruk hjemme. Cervikal trekkutstyr er tilgjengelig på nettet og i medisinske forsyningsbutikker. Fysioterapeuten din bør vise deg hvordan du bruker enheten riktig før du bruker den på egen hånd.


Det er viktig at du sjekker inn med fysioterapeuten eller legen din selv om du gjør en hjemmebehandling. De vil sørge for at du gjør den beste behandlingen, måle fremgangen din og justere behandlingen etter behov.Manuell cervikal trekkraft


Manuell cervical traction utføres av en fysioterapeut. Mens du ligger ned, vil de forsiktig trekke hodet ditt vekk fra nakken. De vil holde denne posisjonen i en periode før de slipper og gjentar. Fysioterapeuten din vil foreta justeringer av din nøyaktige posisjonering for å få de beste resultatene.

 

Manuell cervikal traksjon i bruk for å redusere smerter i nakken


Mekanisk cervikal trekkraft


Mekanisk cervikal trekkraft gjøres også av en fysioterapeut. I dette tilfellet festes en sele til hodet og nakken når du ligger flatt på ryggen. Selen kobles til en maskin eller vektsystem som bruker trekkraft for å trekke hodet bort fra nakken og ryggraden.

 

Mekanisk cervikal trekkraft i bruk for å redusere nakkesmerter

 

Traksjonsbehandling hjemme


Den enkleste og billigste måten å utføre cervikal trekkraft på hjemme er ved bruk av en nakkeslynge. En nakkeslynge settes opp ved å bruke håndtaket på en dør eller et rekkverk, hvor du fester slyngen. Deretter plasseres hodet i slyngen og nakken vil ble dekomprimert ved bruk av gravitasjon. For å lære mer om nakkeslynger, trykk her.

 

GIF som demonstrerer hvordan en nakkeslynge bruker cervikal trekkraft for å linde smerter i nakken

 

Mulige bivirkninger og advarsler


Generelt er det trygt å utføre cervikal trekkraft, men husk at resultatene er forskjellige for alle. Behandlingen skal være helt smertefri, men du bør unngå cervikal trekkraft hvis du har:


  • leddgikt
  • et nylig brudd eller skade i nakkeområdet
  • en kjent svulst i nakkeområdet
  • en beininfeksjon
  • problemer eller blokkeringer med vertebrale eller halspulsårer
  • osteoporose
  • spinal hypermobilitet

Det er viktig at du følger eventuelle sikkerhetsinstruksjoner og anbefalinger gitt av legen din. Sørg for at du utfører bevegelsene riktig og bruker riktig mengde vekt. Slutt å bruke cervikal trekkraft dersom du opplever smerte, irritasjon eller om symptomene dine blir verre.Oppsummering


Cervikal trekkraft kan være en trygg, fantastisk og effektiv måte for deg å løse nakkesmerter på. Det kan gi en deilig lettelse fra smerter i nakken, og inspirere deg til å gjøre det ofte. For de aller fleste vil det være effektivt for å lindre nakkesmerter, redusere stivhet og forbedre din generelle mobilitet i nakken.


Snakk alltid med legen din eller fysioterapeuten før du starter noen form behandling. Ta kontakt med dem gjennom hele behandlingen for å diskutere forbedringene dine og eventuelle bivirkninger. De kan også hjelpe deg med å sette opp en behandlingsplan som tar for seg dine personlige behov.

Gratis frakt og retur

Vi tilbyr gratis frakt på ordre over 699,- kr, og gratis retur på alle bestillinger!

Åpent kjøp i 90 dager

Prøv i 90 dager, er du ikke fornøyd får du pengene tilbake.

Sikker betaling

Vi tilbyr betalinger med blant annet Vipps, Klarna, Visa og Apple Pay.

Personlig service

Dersom du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt. Vi svarer på alt!