Gå videre til innholdet

2 års kvalitetsgaranti

🚚 Gratis frakt på ordre over 699,-

↩️ 90 Dagers åpent kjøp

📦 1 - 4 Virkedagers levering

Kontakt oss

Helsedirektoratet advarer: 8 av 10 sitter for mye

Er du i risikogruppen?

I følge en nylig undersøkelse utført av Helsedirektoratet, sitter hele 8 av 10 nordmenn for mye i løpet av dagen! Dette er en meget bekymringsfull trend som kan ha alvorlige konsekvenser for helsen vår.

En annen studie fra LHL viser også at vi nordmenn i gjennomsnitt sitter rundt 9 timer hver dag. Om dette er på jobb, reise til jobb eller på fritid, er sitting i dag mer vanlig og nødvendig enn noen gang.

Sitting i lengre tidsperioder, spesielt med dårlig kroppsholdning og med et dårlig sete, kan fort bli veldig ukomfortabelt. Ikke nok med det, men sitting i lange perioder kan også resultere i en rekke andre negative konsekvenser... 

 

 

6 Konsekvenser av for mye sitting

Når vi sitter for mye, belastes kroppen på grunn av inaktivitet, redusert blodomløp og trykk på muskler og ledd. Mye sitting vil ikke ha noe merkbar effekt midlertidig, men over tid vil man kunne oppleve en rekke plager som blant annet: 

1. Smerter i rygg, hofter og halebein
Mye sitting, særlig med dårlig stol eller sete, vil belaste og legge trykk på korsrygg, setemuskler, hofter og halebein. Dette trykket vil ofte komprimere mellomvirvelskiver og nerver i ryggen, som resulterer i smerter. Sitting på et hardt og ubehagelig underlag gjør også at musklene blir stive og at blodsirkulasjonen blir redusert. Resultatet av stivhet i muskler med dårlig blodsirkulasjon er som regel mer smerter i rygg, hofter og halebein.

2. Isjiassmerter
Å sitte i lange tidsperioder kan utløse eller forverre isjiassmerter. Ved sitting legges det mye trykk på setemusklene, korsryggen og isjiasnerven. Dette trykket kan over tid føre til at isjiassmerter oppstår eller at de blir forverret dersom smertene kun har vært milde før.

3. Dårlig kroppsholdning
Sitting med dårlig ergonomi kan over tid føre til anspente og stive muskler i nakke, skuldre og rygg. Dette kan resultere i fremoverlente skuldre og nakke, da det blir vanskelig å holde ryggen rett på grunn av trykket og spenningen.

 

 

4. Økonomiske kostnader
Den økonomiske prisen av mye sitting kan fort bli enorm dersom alvorlige smerter i ryggen eller nakken oppstår. Med kirurgiske kostnader, dyre kiropraktortimer, salver og smertestillende medisiner, kan summen fort bli ti- tusenvis av kroner! I tillegg til dette har den beste løsningen for mye sitting vært dyre ergonomiske kontorstoler som koster alt fra 5.000,- til 15.000,- kroner.

5. Nedsatt muskelstyrke og bentetthet
Mangelen på bevegelse kan føre til svakere hjerte, lunger, muskler, sener og knokler ettersom de er mer inaktive enn hos aktive mennesker.

6. Økt risiko for hjerte- og karsykdommer
Langvarig stillesitting har vært knyttet til høyt blodtrykk, høyt kolesterol og andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer.

 

   

  Hvordan kan vi sitte mindre?

  Konsekvense av for mye sitting er bekymringsverdig, men heldigvis er det veldig mye man kan gjøre. Her er våre 5 beste tips for hvordan du enkelt kan kutte ned på sitting i hverdagen: 

  1. Stå under digitale møter
  Under digitale møter på hjemmekontor byr det seg ofte en god mulighet til å strekke litt på beina. Reis deg opp og gå litt rundt på rommet mens du er i møtet med kollegaer og samarbeidspartnere.

  2. Ta en 5 minutters pause hver time for å strekke på beina
  Reis deg opp fra stolen, gå gjerne en kort tur ut av døra, få litt frisk luft, og gå tilbake. Jevnlig pause fra å sitte stille vil lette på trykket for ryggen, knokler og muskler.

  3. Drikk rikelig med vann
  Rikelig med vann er godt for kropp og sjel, samtidig som det tvinger deg til å reise deg opp fra stolen for å fylle på nytt vann

  4. Bevegelse
  Ifølge eksperter kan man kompensere med minst 40 til 45 minutters rask gange daglig for å motvirke de negative effektene av mye stillesitting.Jevnlig pause fra å sitte stille vil lette på trykket for ryggen, knokler og muskler.  

  5. Fra stillesittende til aktive hobbyer:
  Du kan også prøve å bytte ut stillesittende hobbyer og fritidsaktiviteter, med mer aktive hobbyer. Om det er å spille tennis, golf, eller å gå en tur, spiller det ingen rolle. Så lenge du ikke sitter og holder deg i aktivitet i stedet, er mye gjort!

   

   

  Slik sitter du ergonomisk riktig

  "Men hva om jeg ikke kan unngå sitting?". For veldig mange er dette realiteten. Sitting har rett og slett blitt en del av hverdagen vår.

  Enkelt og greit kommer vi oss i mange tilfeller ikke unna mye sitting, og det blir derfor veldig viktig å gjøre sittingen så komfortabel og ergonomisk så mulig.

  Her er hvordan du sitte ergonomisk riktig for å forbedre kroppsholdningen, redusere trykket og belastningen på kroppen:

  • Kontroller albuene: Sørg for at albuene er i en 90 graders vinkel med overflaten til pulten for å redusere belastningen på skuldrene og nakken.
  • Bruk fotstøtte: Hvis du ikke kan plassere fingertuppene under låret på enden av stolen, bør du vurdere å bruke en fotstøtte for å holde bena i en optimal posisjon.
  • Støtt ryggen: Pass på at ryggen er komfortabelt inntil setet på stolen med en slak, naturlig kurve i ryggen. En god sittepute og korsryggsstøtte kan være nyttig for å opprettholde riktig holdning.
  • Justér skjermen: Sørg for at skjermen er plassert rett foran øynene dine med en 90 graders synsvinkel. Dette kan bidra til å redusere belastningen på nakken og øynene.

   


  Hva gjør man om man ikke kan unngå å sitte mye? 

  Som de aller fleste i dagens moderne samfunn er det nødvendig for oss å sitte store perioder av dagen på grunn av jobb og reise.

  All denne sittingen førte til at vi selv begynte å oppleve smerter i korsryggen og halebeinet.

  Vi merket også at kroppsholdningen ble dårligere og dårligere....

  Vi klarte ikke unngå sittingen helt, så vi prøvde derfor å gjøre den så komfortabel som mulig ved å prøve en rekke forskjellige stoler og sitteposisjoner.

  Uansett hvor ergonomisk riktig vi satt, dukket det til slutt opp ubehag og smerter etter mye sitting!

  Kroppen klarte rett og slett ikke å håndtere all belastningen fra så mange timer med sitting, og vi skjønte derfor at vi trengte en annen løsning.

   

   

  Leting etter en løsning førte til at vi testet ut en sittepute som ble anbefalt av en venn.

  Puten økte komforten drastisk og hjalp med å redusere smertene i korsryggen og halebeinet.

  Problemet løst! Ikke helt....

  Den økte komforten varte bare i korte perioder, da puten ble presset sammen etter noen timer.

  Vi prøvde derfor ulike puter i håp om finne den rette, men alle endret seg i form over tid og var enten for myke eller harde....

  Det var like før vi ga helt opp og valgte å leve med smertene fra sittingen...

  Heldigvis kom vi over en sittepute som så helt annerledes ut fra de vi hadde testet.

  Vi valgte derfor å gi den en siste sjanse, da vi så at den hadde 90 dagers åpent kjøp. Hvorfor ikke? 

   

   

  Den perfekte sitteputen

  Det endte opp med å bli den siste sitteputen vi noen gang prøvde....

  For den var faktisk perfekt!

  I motsetning til alle de andre vi hadde prøvd, holdt nemlig denne formen. Uansett hvor mange timer vi satt på den.

  Det gjorde også at den ga oss komforten vi trengte for våre lange dager med stillesitting.

  Ingen flere smerter i ubehag i korsrygg og halebein, og enedelig en hel hverdag uten noe plager av mye sitting!

   


  Den bruker minneksum OG gel-materiale

  Ulikt alle de andre sitteputene vi testet, bruker Din Holdning - Sitteputen en mobinasjon av minneskum og GEL-materiale.

  Dette gjør at puten tilpasses når man sitter på den for personalisert komfort.

  I tillegg til at GEL-materiale gjør det ekstra behagelig å sitte på, og sørger for at puten holder formen sin over tid.

  Resultatet? Den perfekte sitteputen:

   

   


  En sittepute som støtter kroppen din og gir den komforten kroppen trenger for sitting i lengre tidsperioder...

  Slik at du kan sitte smertefritt uten ubehag, uansett hvor mange timer det skulle være.

  Det er kanskje den eneste løsning for mye sitting faktisk.

  Ikke ta vårt ord for det,

  Se hva andre som har prøvd sitteputen har å si:

   

  .
  .

  Hvorfor Din Holdning - Sitteputen?

  Men hvorfor hjelper egentlig sitteputen? I mange tilfeller holder det ikke å sitte ergonomsik riktig eller kutte ned på sitting for å unngå plager og ubehag...

  Kroppen blir rett og slett belastet uansett, og man trenger derfor litt ekstra søtte for å gjøre det komfortabelt og smertefritt å sitte lenge.

  Her er hvorfor sitteputen er essensiell om du sitter mye: 

  • Komfortabel sitteopplevelse: Din Holdning - Sitteputen er laget for å være utrolig komfortabel å sitte på i korte og lange tidsperioder. Sitteputen er laget av minneskum som tilpasses din spesifikke kroppsform for å tilby den perfekte sitteposisjonen for deg. Med tilpasset minneskum og GEL materiale som er mykt men støttende, vil kroppen din ha nok støtte og komfort for å kunne sitte lenge uten noe form for ubehag.
  • Redusert trykk og smerter: Takket være dempingen sitteputen gir kroppen, vil trykket på spesielt korsryggen og halebeinet bli drastisk redusert. Dette vil avlaste trykk og stress på mellomvirvelskiver og nerver. Dersom du opplever ryggsmerter eller isjiassmerter, vil denne avlastningen være en enorm lettelse.

   

   

  • Bedre kroppsholdning: Sitteputen gjør det lettere å sitte med en god kroppsholdning da den reduserer stivhet og anspenthet i muskler og ledd. Dette gjør det mye lettere å opprettholde en god holdning mens du sitter. En god kroppsholdning vil også drastisk redusere trykk og spenning i rygg, skuldre og nakke. Noe som igjen gjør det lettere å opprettholde en god holdning.
  • Holder formen over lengre perioder: Sitteputen bruker minneskum for å kunne tilpasse sitteposisjonen for hver enkelt person. Problemet med vanlig minneskum er at det over tid mister formen, og dermed effekten. Din Holdning - Sitteputen har derfor også et lag med GEL materiale over minneskummet som sørger for at formen på puten holder seg over tid uansett hvor mye den brukes.
  • Sitt uten smerter, hvor som helst: Din Holdning - Sitteputen kan brukes til å gjøre hvilken som helst stol eller sete komfortabelt å sitte på. Dersom du sitter mye på jobb, i reise, på lange bilturer eller hjemme, vil sitteputen gjøre det komfortabelt og smertefritt å sitte uansett hvor du er.

   

   

  • Avtagbart velurtrekk: Din Holdning - Sitteputen kommer med et avtagbart velur trekk som enkelt kan vaskes både for hånd og i maskin. Trekket er kjempemykt og deilig, noe som gjør sitteopplevelsen enda mer komfortabel. Bunnen av trekket har også et "non-slip" lag som gjør at sitteputen holder seg på plass og ikke sklir, uansett underlag.
  • Mye for pengene: For å sitte godt og komfortabelt har løsningene frem til nå omtrent kun vært dyre ergonomiske kontorstoler som koster alt fra 5.000,- til 15.000,- kroner. Sitteputen er derfor en perfekt investering som lar deg sitte komfortabelt, uten smerter, for en brøkdel av prisen til en ny kontorstol.

   

   

   Spar helsen din - Aldri sitt ukomfortabelt igjen

   Dersom du er lei av å ikke kunne sitte uten å oppleve smerter og ubehag, er Din Holdning - Sitteputen perfekt for deg. Gi komforten og støtten kroppen din trenger ved å bruke sitteputen når du sitter. Sjekk ut Din Holdning - Sitteputen nå, og si farvel til smerter i rygg, setemuskler, hofter og halebein. Aldri sitt ukomfortabelt igjen!

    

    

    

   Sitt komfortabelt og smertefritt, eller pengene tilbake garanti

   Din Holdning - Sitteputen kommer med en 100% fornøydgaranti som varer i hele 90 dager (selv om du bruker den!). Opplev en deilig sitteopplevelse, hvis ikke, får du alle pengene dine tilbake. Gratis retur, ingen spørsmål stilt, ingen betingelser!

    

   Hva kunder sier om sitteputen:

    

    

   .

   Gratis frakt og retur

   Vi tilbyr gratis frakt på ordre over 699,- kr, og gratis retur på alle bestillinger!

   Åpent kjøp i 90 dager

   Prøv i 90 dager, er du ikke fornøyd får du pengene tilbake.

   Sikker betaling

   Vi tilbyr betalinger med blant annet Vipps, Klarna, Visa og Apple Pay.

   Personlig service

   Dersom du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt. Vi svarer på alt!